Cabinet Veterinar Râmnicu Vâlcea

Est. 1994

servicii

Vaccinări

La prima vizită a animăluțului dumneavoastră la veterinar, vom efectua un consult clinic amănunțit. Examinarea clinică ne va ajuta să apreciem starea de sănatate a micuțului si să adresăm orice nevoi ar avea. Vom discuta metode de prevenție ca animăluțul dumneavoastră să nu contracteze o boală parazitară, infecțioasă sau metabolică, vom discuta despre factorii esențiali implicați în nutriție și dezvoltarea comportamentală și vă vom face toate recomandările ca cel mic sa fie cât mai protejat și să crească cât mai armonios. Este important ca animăluțul dumneavoastră să fie sănatos, pentru a nu exista nici un risc pentru cei din familia dumneavoastră – fie ei oameni sau alte animăluțe.

Vom discuta despre schema de vaccinări, personalizată după nevoile fiecărei specii și individ, despre deparazitări, comportament și bunăstare.

Sterilizări și castrări

Un aspect important în a avea un animal de casa este sa ne asigurăm că viața lui este la cote maxime de bunăstare. Statusul hormonal influențează foarte mult acest aspect al vieții. Fiecare proprietar este responsabil să ia atitudine față de propriul animaluț si ceea ce isi doreste pentru el. Recomandăm ca sterilizarea să se faca abia dupa ce cresterea este completă, pentru a evita riscurile asociate sterilizarii timpurii. Lipsa estrogenului poate duce la dezvoltare osoasă incompletă, iar lipsa testosteronului poate cauza osteoporoza si creste riscul de obezitate al animaluțelor sterilizate. Dupa ce perioada de dezvoltare osoasă este completă, sterilizarea se poate efectua, iar avantajele ei sunt, intr-adevar, reducerea riscului apariției anumitor tipuri de procese neoplazice si corectarea unor comportamente neplacute.

Fiecare poveste este insa specială si te invităm sa discutăm inainte despre vârsta potrivită  sterilizarii animalutului tau, in funcție de specie, vârsta, mediu si stare actuală de sănătate a pacientului.

Odata stabilită si programată, intervenția chirurgicală dureaza in jur de una, două ore. Toate intervențiile se efectuează sub anestezie generală, iar animaluțul tău va primi antibioterapie post operatorie si analgezie postoperatorie. In clinica noastră, există posibilitatea internării dupa intervenția chirugicală. Cicatrizarea plăgilor chirurgicale durează intre 7 si 14 zile, dar de cele mai multe ori, animăluțele noastre se comportă a doua zi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Tronând pe cele mai inalte dulapuri din casa sau dând din codiță fericiți că ați ajuns acasă.

Microcipare

In Romania, microciparea si vaccinarea antirabică sunt obligatorii, conform  ordinului numărul 1 din 2014 a Autoritații Naționale Sanitar Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor pentru câini.  Microciparea trebuie facută cel târziu o dată cu administrarea vaccinului antirabic.

Microciparea are un avantaj salvator. Ea poate facilita reunirea dintre tine si animaluțul tău de companie, daca vreodată sunteți separați si animaluțul este găsit de un om binevoitor, dus la un cabinet veterinar si identificat pe baza microcipului.

Microcipul este un dispozitiv de dimensiuni extrem de reduse, care se administreză subcutan, o singură dată in viață si nu interactionează biologic cu organismul. Dupa implantare, codul microcipului ii este asociat animaluțului tău in registrul câinilor cu stăpân. Informațiile de contact ale proprietarului sunt atasate apoi acestuia.

In caz de pierdere, microcipul poate fi salvator.

Îngrijiri medicale

Suntem aici să vă ajutăm. De la căzături de la etaj, la răni, abcese sau dacă animaluțului vostru a mâncat ceva nepotrivit, puteți conta pe noi.  Suntem dotati cu cea mai bună aparatură, ca să putem lua decizia potrivită in ceea ce priveste bunăstarea pacienților nostri. Tratăm afecțiuni cronice, precum boli metabolice, alergii, afecțiuni osteoarticulare si afecțiuni hormonale, dar si infecții auriculare, ariste intrate in labuțe, infecții urinare sau deranjamente gastrice

Metode de diagnostic

Un aspect foarte important in aprecierea stării de sănătate si ințelegerea contextului in care trăiesc pacienții nostrii este dat de discuția cu propietarul. Consultul clinic este fundamental in aprecierea stării de sănătate a animaluțelor pe care le vedem, iar anamneza sau discuția cu familia sa, este extrem de valoroasă. Pentru ca pacienții nostrii nu pot vorbi, avem la dispoziție metode de investigație paraclinice eficiente si rapide pentru a putea indentifica corect problema, pentru a scurta timpul de suferință al animaluțelor noastre si pentru a lua cea mai bună decizie pentru starea lor de sănătate.

Daca animaluțul tău se comportă ciudat si nu pare in apele lui, dacă suspectezi vreo afecțiune sau daca stii că s-a ranit, s-ar putea sa fie timpul sa ii facem o evaluare diagnostică.

Avem la dispozitie:

Metode de investigație biochimică

Metode de investigație hematologică

Metode de investigație ecografică

Metode de investigație microscopice

Metode de investigație videootoscopică

Metode de investigație bacteriologică

Metode de investigație micologică

Metode de investigație a tensiunii oculare

Metode de investigație a tensiunii arteriale

Metode de investigație a conductibilității cardiace( Ekg)

Colaboram cu Institului Pasteur, Synevovet, Romgervet, Histovet, A@A Medical Center, Centru de Endoscopie Veterinara, Facultatea de Medicina VeterinaraBucuresti si Facultatea de Medicina Veterinara Cluj, Hemopet, Trauma Surgery Vet, Quincyvet. 

Intervenții chirurgicale

Ințelegem că intervențiile chirugicale aduc cu ele o anumită doză de stres si intrebări din partea aparținătorilor interesați de binele animaluțelor lor. Chiar dacă este o intervenție de rutină sau una complexă, perioada poate fi incărcată de anxietate si nesiguranța. Colectivul cabinetului veterinar Dr Purice Adriana munceste pentru a se asigura că experiențele pe care le aveți in cabinetul nostru sunt pozitive si lipsite de griji.

Cabinetul nostru oferă facilitați de ultimă oră, scheme anestezice potrivite fiecărui pacient in parte si atenție pentru ca fiecare individ care trece prin o intervenție chirugicală să aibă parte de cea mai bună grija pre, intra si postoperator. De la evaluarea de dinainte de intervenție până la comunicarea rezultatelor, aprecierea lor si recomandarile postoperatorii, va stam la dispozitie pentru a va asigura dumneavoastră si animaluțelor noastre, cea mai bună grijă.

Sterilizări si Castrări

Sterilizari de urgență

Cezariere de urgență( inclusiv pe specii precum iepuri, porcusori de Guineea, hamsteri)

Cistotomie

Enterotomie

Biopsie incizională (gastrointestinală, urinară, pancreatică, hepatică, țesut cartilaginos, țesut cutanat)

Remediere traumatism, lacerații

Amputări

Splenectomii

Enucleree

Ablație lanț mamelonar

Corectare chirugicală plagă corneeană

Corectare chirurgicală Cherry Eye

Chirurgie buco-maxilo-facială

Terapie Transfuzională

In unele situații, cum ar fi infestația cu B. canis  sau Mycoplasma haemofelis, animalele noastre de companie au nevoie de ajutor specializat si de terapie transfuzională pentru a depasi aceste momente. Echipa noastra competentă preia cazuri complicate, care au nevoie de produse sangvine specifice, potrivite fiecarui individ si fiecarei afecțiuni in parte. Fie ca este o situație care are nevoie de produse sangvine integrale, testate de grupă, plasmă sangvină sau concentrat trombocitar,  vă stăm la dispoziție pentru intervenții de urgență si monitorizare si vă suntem alaturi prin cele mai eficiente metode de diagnostic, intervenții si ingrijire post intervențională. 

Certificate internaționale de sănătate

Vă stăm la dispoziție pentru intocmirea actelor necesare ca voi si animaluțul vostru de companie să călătoriți in siguranță si in ordine oriunde vreți. Fiecare țară are specificații aparte privind transportul animalelor de companie. In funcție de țara unde vreti să mergeti, va vom sfatui exact ce trebuie să faceți ca procesul să fie lin si fără complicații.

De indată ce stiți că urmează să plecați, sunați si faceți o programare. Deoarece unele dintre formalitati durează mai mult timp, vă vom sfatui care sunt pasii potriviți de urmat.

hăinuțe, lese și accesorii
hăinuțe, lese și accesorii
Mâncare de căței
Mâncare de căței
Paturi și culcușuri
Paturi și culcușuri
Produse antiparazitare
Produse antiparazitare
Suplimente
Suplimente
Jucării de căței
Jucării de căței
Jucării pentru pisicuțe
Jucării pentru pisicuțe

Avem mâncare pentru prietenul tău!

Diverse sortimente de mâncare uscată, conserve, jucării, hamuri, lese, cuști și alte necesități!